Kommunledningskontor, Intern service och medborgartjänster

Vill du bli en del i vår framtidskommun?

I Munkfors kommun bor och förenas människor, infödda och inflyttade, i en kommun som ger en trygg och trivsam livsmiljö med kommunala verksamheter som sätter alla medborgare i fokus. Munkfors är den lilla kommunen som är bäst på att vara liten och utnyttja fördelarna litenheten ger nu och i framtiden. Munkfors kommun har en framtidstro, drivkraft och engagemang som för oss framåt. Vår vision vilar på fyra värdeområden som är extra viktiga för Munkfors kommuns utveckling: livskvalitet, bäst på att vara små, tillgänglighet och Munkforsandan. Tillsammans är de vår gemensamma plattform.

Beskrivning

Vi söker en kommunsekreterare med ansvar för E-arkiv till Munkfors kommun. Rollen tillhör kommunledningskontoret; enheten för "Intern service och medborgartjänster". Enheten består av personalchef, HR-partner, två personalhandläggare, kommunikatör, två kommunvägledare samt två kommunsekreterare.

Arbetsuppgifter

I rollen som kommunsekreterare med ansvar för E-arkiv i Munkfors kommun ingår att vara systemförvaltare för kommunens e-arkiv och utifrån ett utvecklingsstrategiskt perspektiv vara med och styra digitala informationsflöden. I den här rollen kommer du att ha en viktig funktion i den fortsatta resan mot digital informationshantering och långsiktigt digitalt bevarande. 

Rollen är varierande och spänner över flera områden inom administration och handläggning. Utöver arbetet med arkiv (både fysiskt arkiv och E-arkiv) ingår även sedvanliga arbetsuppgifter som kommunsekreterare vilket bland annat innebär att samordna och kvalitetssäkra ärenden och beslutsunderlag till kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och tre utskott. Du är ett specialiststöd till politiker och tjänstemän i den politiska beslutsprocessen och du ansvarar för och säkerställer formalia kring kallelser, protokoll och expediering av beslut kopplat till det.  

Du hanterar även inkomna handlingar till kommunen och administrerar, registrerar och arkiverar dessa i ärendehanteringssystemet LEX. 

I en liten kommun som Munkfors blir arbetsuppgifterna för en kommunsekreterare med ansvar för E-arkiv mycket varierande och vi berättar mer om tjänsten vid en eventuell intervju. 

Kvalifikationer

Vi ser fram emot en ny kollega till vårt team med en högskoleexamen inom offentlig förvaltningsrätt, statsvetenskap, juridik, systemvetenskap eller motsvarande kunskaper. Det är meriterande om du är utbildad arkivarie. Du behöver dokumenterad kunskap och erfarenhet av kommunal förvaltning och politisk styrning. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med e-arkiv, informationshantering eller ärendehantering i en offentlig verksamhet ser vi även det som meriterande. För att lyckas i tjänsten behöver du goda IT-kunskaper. 

För att trivas i rollen behöver du som person vara noggrann, strukturerad och ha en god förmåga att samarbeta och kommunicera pedagogiskt, tydligt och respektfullt. Du passar in i vår härliga grupp om du har humor, driv och framtidsfokus.

Befattningen ställer krav på att du kan ha många arbetsuppgifter i gång samtidigt, ibland under tidspress. Arbetet förutsätter mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start under hösten 2024 eller enligt överenskommelse. 

Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och anställningsintervjuer kan genomföras innan ansökningstidens slut.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Munkfors
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/18
Kontakt
  • Therese Pettersson, 0563-541023
Facklig företrädare
  • Vision, 0563-541000
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-06-13

Tillbaka till lediga jobb